Вести

07. 06. 2016.

Дачић: С Вучићем о програму Владе, не о кадровима и ресорима

post image

Кoнсултaциje o Влaди кaндидaтa зa прeдсeдникa влaдe и лидeрa СНС Aлeксaндрa Вучићa сa лидeрoм СПС Ивицoм Дaчићeм у Дoму Нaрoднe скупштинe зaвршeнe су дaнaс oкo 14.45, пoслe 45 минутa рaзгoвoрa.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изjавио jе да jе у наjбољем интересу Србиjе да се настави сарадња СПС и СНС, а да је на данашњем састанку разговарано о оквирима програма нове Владе, а не о кадровима и ресорима.

„Атмосфера на разговору је била добра, разговарали смо о питањима од економије, до међународних односа. Доста смо разговарали и о програму Владе, о томе да ли ћемо бити један тим, или више тимова“, рекао је Дачић новинарима и додао да им је мандатар на састанку предочио своје планове.

„Ако премијер сматра да је сарадња била добра и да је треба наставити, наставићемо разговоре. Ми смо спремни на то“, рекао је он и додао: „Нашалио сам се са премиjером, да jе данас празник кад се у поноћ замишљаjу три жеље. Mоjе три жеље су да Србиjа 2020. уђе у EУ, друга у вези са породицом, а трећа да се настави сарадња коалициjе СПС-JС и СНС“, рекао jе Дачић.

„До сада смо успешно сарађивати четири године, остварили историјске резултате. У односу на 2012. данас смо много бољи, сачували смо економију, предузете су тешке мере… Надамо се да ће Србија бити још боља“, рекао је он

Извор: Танјуг, Блиц