Вести

25. 10. 2014.

Почетак изборних конференција у Социјалистичкој партији Србије

post image

Изборном конференцијом у Градској организацији СПС-а у Сомбору започет је период избора у којима ће бити изабрана партијска руководства у свим општинама и градовима широм Републике Србије.

Поздрављајући делегате Конференције у име председника Ивице Дачића, Бранко Ружић, председник Извршног одбора СПС, истакао је следеће:

„Лајт-мотив нашег 9.Конгреса јесте велико окупљање око социјалдемократске идеје, наставак програмских еволутивних реформи и преузимање историјске одговорности за будућност модерне левице у Србији. Кадровска обнова мора бити пропраћена поштовањем успешне форме „споја младости и искуства“, а критеријум који ће опредељивати одабир кадрова јесте способност, не подобност, лојалност, али не некоме са стране, већ искључиво партијској идеологији и програму“.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС, указао је на значај омладине и припадница нежнијег пола у партијској хијерархији:

„СПС, поштујући своју прошлост, светле традиције, прегалаштва у инфраструктурним достигнућима, има потенцијал за сјајну будућност, а један од главних предуслова је да дамо заслужену шансу и више простора новим генерацијама младих интелектуалаца, као и што већем броју припадница нежнијег пола јер су жене често храбрије и оданије у спровођењу важних одлука. То Вам говорим из искуства и на томе ћу инсистирати“, закључио је Мркоњић.

Изборној конференцији су присуствовали високи функционери Покрајинског одбора СПС, као и представници друштвено-политичког живота Града Сомбора.

 Извор: СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС

Фотографије са Конференције можете погледати кликом овде.